Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Thuis in de stad

Thuis in de stad

6 juli | 12:00 - 9 oktober | 16:00

Op 16 juni start de jaarlijkse zomer-kunsttentoonstelling in de Kloosterkerk met dit jaar als thema ‘Thuis in de Stad’. De afgelopen eeuwen heeft een enorme verstedelijking plaatsgevonden; ruim 50 procent van de wereldbevolking woont inmiddels in een verstedelijkt gebied en dit aandeel zal naar verwachting alleen maar groeien. Ook in Nederland. Daarmee is het thema ‘Thuis in de Stad’ zeer actueel en relevant. Want hoe creëren mensen een thuisplek in dichtbevolkte gebieden?

Drie Haagse kunstenaars tonen hoe en waar bewoners van de stad Den Haag hun thuisgevoel creëren en beleven. Zij doen dit vanuit drie verschillende kunstvormen. Piet Gispen is fotograaf en loopt dagelijks met zijn camera door de stad waar hij mensen op een verrassende wijze portretteert. In de 3D-kunst van Lisette Huizenga spelen het Haagse Bos en Clingendael een belangrijke rol. Babette Wagenvoort toont in haar stadstekeningen hoe groepen mensen in de stad rond gezamenlijke doelen bij elkaar komen en elkaar vinden zoals de vrijheidsmaaltijd, de City Pier City-loop en demonstraties van Extinction Rebellion.

Tot 16 sep. woensdag  t/m zondag van 12-16 u. Kloosterkerk, Lange Voorhout 4. Raadpleeg vooraf kloosterkerk.nl in verband met eventuele afwijkende openingstijden.

Gegevens

Begin:
6 juli | 12:00
Einde:
9 oktober | 16:00
Serie:

Locatie

Kloosterkerk
Lange Voorhout 4
Den Haag,
+ Google Maps