Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Eerste Haagse Groene Inspiratiepad

5 oktober | 11:00 - 15:00

Op zaterdag 5 oktober organiseert het Platform Geloven in Groen van de Haagse Gemeenschap van Kerken een groen inspiratiepad langs een aantal mooie en heel diverse locaties.

Den Haag is een stad met veel grijs en ook veel groen. Naast dicht bebouwde stenen wijken hebben we prachtige parken, bossen en duinen. Meer groen zou onze stad nog leefbaarder maken. Gelukkig bruist Den Haag ook al van de inspirerende groene ideeën, activiteiten en acties. Er gebeurt veel goeds dat we niet kennen, veel groens waar Hagenaars mee in de weer zijn en dat ons moed geeft. Je kunt daarbij bijv. denken aan kerken, moskeeën, een kloostertuin, een plastic vrije winkel, een repairshop, ideeën over verduurzaming van je kerkgebouw, een koor (workshop met eigen nieuwe “groene” teksten), natuur onderhoud in het Westduinpark. Allemaal projecten gericht op vergroening, verduurzaming en recycling/consuminderen.

We starten om 11.00 uur in de Tuin van Geloven bij het stadsklooster aan het Westeinde 101 met een feestelijke opening. Je kiest verder enkele locaties die je wilt bezoeken. Om 15.00 uur sluiten we de dag af in de Stadsoase Spinozahof, op zichzelf een prachtig groen en sociaal initiatief, met een uitwisseling van ervaringen en ideeën, enkele inspirerende verhalen en biologische hapjes en drankjes

Reacties of vragen naar: groenelukaskerk@gmail.com

 

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
11:00 - 15:00

Locatie

Stadsklooster
Westeinde 101
Den Haag,
+ Google Maps